Interjú a szervezővel

Interjú Németh Erikával, a Minimax Gyerekhajó szervezőjével

Németh Erika, a Minimax Gyerekhajó szervezője, a hajózás szerelmese. A hajókhoz és a vízhez különleges kapcsolat fűzi. Minden évben megszervezi és személyesen át is éli a Minimax Gyerekhajó élmény dús programjait, mert hisz benne, hogy egy családi nyaralás alkalmával mindenkinek jár az igényes és tartalmas kikapcsolódás.

A hajózás mindig különleges élmény, de a gyerekeknek egy hajón is igényük van a játékra, zenére és közös családi pillanatokra. A nyaralás alatt minden szülő igyekszik izgalmas programokkal színesíteni a strandolós, fürdőzéses napokat. A Minimax Gyerekhajó programsorozat egy vidám, zenés, játékokkal tarkított, kikapcsolódás, mely a család minden tagjának emlékezetes marad. Németh Erikát kérdeztük a programról és a nyári tervekről.

Mikor kezdődött a Balaton-szerelem az életedben?

Gyermekkoromban sajnos nem sok lehetőségem volt a Balatonnál nyaralni, ám ezt most igyekszem bepótolni! A Balaton és köztem csupán hat éve kezdődött a szerelem. Belecsöppentem egy vitorlás csapatba, melynek tagjaként nem csak a partról nézhettem a vizet, hanem a vízről is nézhettem a partot. Innen teljesen más érzés lett minden! Szerencsés vagyok, mert számtalan vitorlás versenyen részt veszek, így ismerem a Balaton minden zegét-zugát.  A szívembe lopta magát Badacsony, a Keszthelyi öböl, a Tihanyi félsziget…A Balaton minden részének megvan a maga különlegessége, szépsége, a maga nappala és a maga éjszakája.

Hogyan jött az ötlet, hogy elindítsd ezt a családi rendezvényt Balatonon és Budapesten?

Közel 20 éve foglalkozom kisebb és nagyobb gyerekrendezvényekkel, imádom azt látni, hogy mind a gyerekek, mind a szülők mosolyogva és csillogó szemmel örülnek a pillanatoknak, amiket teremtünk. Néhány éve felmerült bennem, hogy remek lenne szervezni egy hiánypótló rendezvényt a Balatonnál. Az álmunk az volt, hogy egy olyan programsorozatot indítsunk, mely felöleli egész nyarat, a víz áll a középpontban és lenyűgöző táj, emellett pedig élmény dús programot kínál. A balatoni rendezvények sikerén felbuzdulva, idén már Budapesten is indulnak hajóink, ráadásul egész évben várjuk a fővárosban a gyerekeket és családjukat.

Idén is útnak indul a rendezvény, mely a Balatonon 10, Budapesten 14 alkalommal várja a családokat. Mit csinálhatnak a résztvevők idén a hajó fedélzetén?

Az egész esemény a gyerekekről és a családok közös élményéről szól. Nagyon fontosnak tartom, hogy kiemeljük, a nyaralás egy olyan idő a családok életében, amikor mindkét szülő ott van, apa is részt vesz, ezért mindenképp érdemes közös dolgokat csinálni. A családi társasjátékozás, a kreatív alkotás, a táncolás egy jó koncerten, mind teremt lehetőséget a közös élményekre. Az esemény különben a Balatonon a Siófok és a Füred katamarán hajóján, a fővűrosban a Budapest nvet viselő 4-500 fős befogadókéepsségű hajókon kerül megrendezésre, így hajókázásnak sem utolsó az a másfél-két óra, amit eltöltenek a hajón a családok.

Miért ezeket a zenekarokat választottátok ki fellépőnek a hajóra?

Mindenképpen gyerekközpontú és színvonalas zenét szerettem volna minden alkalomra a hajóra hozni. Néhány zenekarhoz minden évben ragaszkodom, ilyen például a Buborék együttes, vagy az Apacuka zenekar, és több zenekart is megnéztem, meghallgattam, mire összeállt a program. Néha együttes színházi jellegű programot hoz, jelmezekben énekelnek, történetekkel tarkítják a koncertjüket. Mások a humort állítják a középpontba és a mostani, gyerekekhez közel álló témákra fókuszálnak.

A zenekarok mellett a színvonalas programok megvalósulásában képzett animátorok segítenek nekünk, akik a jó hangulatról is gondoskodnak. A lényeg, hogy a családok azzal az érzéssel szálljanak le a hajóról, hogy nálunk sokat kaptak és visszajönnének bármikor!

Meg is örökítitek ezeket a pillanatokat képek vagy akár videó filmek formájában?

Minden alkalommal profi fotósok is vannak a hajón, akik csodás képeket készítenek a gyerekekről, a családokról. Ezeket a képeket ingyenesen letölthetik a szülők, hogy így is vissza tudjanak emlékezni erre a napra. A gyerekek nagyon szeretnek találkozni Pici Cicával, Maci Kutyával és a Minimax többi sztárjával. Ezt a találkozás szintén lefotózzuk, hogy mindig emlékezhessünk rá. Reméljük, hogy ez az élmény egy izgalmas nyaralás része lehet, amiről még sokáig lehet beszélgetni!

"A gyerekek szemének csillogása visz előre!"

Iratkozz fel hírlevelünkre!